ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Вінниччині депутати відмовились роздержавити комунальну газету "Нове місто"

01.07.2016, 14:06

Жоден з депутатів Ладижанської міської ради (Вінницька область) не підтримав рішення про передачу майна газети “Нове місто” колективу, повідомляє LadaFM.

Проект рішення “Про реформування щотижневої обласної громадсько-політичної газети “Нове місто” та комунального підприємства “Редакція газети “Нове місто” Ладижинської міської ради” не підтримав жоден із 24 присутніх на засіданні депутатів.

У проекті рішення йшлося, що мерія зобов’язується передати приміщення по вул. Будівельників, 51, де розташована редакція газети, у користування ЗМІ на термін 15 років з розміром орендної плати установленим як для бюджетних організацій.

Перед голосуванням міський голова Валерій Коломєйцев повідомив, що він має протилежну позицію, ніж головна редакторка Світлана Левицька, яка виступає за вихід міськради із засновників ЗМІ та передачу майна газети її колективу.

Міський голова просить редакцію потерпіти 2-3 роки. “У нас розійшлися думки. У Світлани (Левицької, головний редактор “Нового міста” - ред.), позиція одна, вона говорить: Віддайте нам комунальне підприємство. А у мене позиція зовсім інша, я кажу: Потерпіть 2-3 роки, скільки нам дає закон, і після цього станете власниками і будете працювати. Я цю газету безкоштовно передав до міської ради, якщо щось зараз придбано, то це також є власністю  громади міста Ладижин, бо це є комунальне підприємство і ми її дофінансовуємо. Потрібно потерпіти, бо там є питання з приміщенням. Якщо ми це зробимо і сьогодні дозволимо зробити те, що хоче колектив, то там виникає питання з приміщенням - 15 років без орендної плати. А це, як мінімум, дві квартири нашим учителям, медикам”, - пояснив він присутнім на сесії і після цього виніс проект цього рішення на розгляд депутатів.

В результаті голосування, не виявилось жодного голосу за незалежність газети. Більшість депутатів утримались, але були і ті, хто голосував проти роздержавлення: Валиль Терещук, Віктор Піча, Олег Великотрав, Тетяна Пащук, Олександр Жаріков, Олексій Алєксєєв та Владислав Бондарчук.

Тираж газети “Нове місто” зараз становить понад 5 тисяч примірників. Ладижинська міська рада перебуває серед засновників також і в комунальному підприємстві “Радіо Лада”, яке веде цілодобове мовлення на хвилі 103,9 FM з 2004 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!