ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На війні загинув фотограф-орнітолог з Миколаєва Олексій Сапуга

На фронті 30 липня загинув фотограф-орнітолог родом з Миколаєва Олексій Сапуга. Про це повідомили його колеги та друзі у Facebook.

Український журналіст, миколаївець та військовий Вахтанг Кіпіані написав, що Олексія мобілізували кілька місяців тому, а в липні він виконував бойові завдання на Донеччині.

“Загинув Олексій Сапуга найкращий з найкращих. Земляк з Миколаєва. Людина неймовірної доброти, безвідмовності у допомозі, оптимізму, товариськості. Золоті руки. Якого в нашій пташиній спільноті України всі знали і любили. Він мобілізувався кілька місяців тому, бачились востаннє якраз тоді, кілька разів писав і надсилав фото з учебки. Написав у липні вже з Донеччини, надіслав фото газети “Спротив” з припискою “Починаємо збирати пресу”, написав Вахтанг Кіпіані.

Олексій Сапуга. Фото – Facebook-сторінка Вахтанга Кіпіані

Він додав, що поховають Олексія Сапугу 13 серпня на Берковецькому кладовищі.

Кіпіані також опублікував картку дружини Олексія Ольги та закликав підтримати родину загиблого: 5218 3200 0023 0028.

Про Олексія Сапугу також написав виконавчий директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Ігор Степурін.

“На фронті загинув чудовий фотограф анімаліст, орнітолог миколаївець Олексій Сапуга, який робив фантастичні знімки птахів, особливо мого рідного півдня України. У планах було видання фотокниги. Світла пам'ять, Олексію”, написав Ігор Степурін.

Директор Навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Максим Гаврилюк, згадуючи Олексія Сапугу, написав, що той був завзятим бердвочером, а від їхніх двох зустрічей залишилися теплі спогади.

“Війна забирає справді найкращих. Одним із таких був Олексій Сапуга. Бувають люди, з якими легко і приємно спілкуватись. Олексій був одним із них. Ми чимало листувались та говорили телефоном на пташину тематику, Олексій був завзятим бердвочером. До слова, в його списку побачених в Україні птахів більше, ніж у мене. Бачились лише двічі. І від цих зустрічей лишились теплі спогади. Коли ми пишемо, що не пробачимо росіянам цю війну, це не порожні слова. Ми не пробачимо їм це до самої нашої смерті. Тому що вони стирають нанівець наші міста та вбивають найкращих. Світла тобі пам'ять, Олексію. Дякую, що ти був у моєму житті. Дякую за захист України. Вічна слава!” написав Максим Гаврилюк.

Бьордвотчери присвятили пам’яті Олексія Сапуги літні змагання бьордвотчингу, які відбулися по всій Україні в неділю, 11 серпня.  

За даними ІМІ, Олексій Сапуга став 84 медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!