ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Тернопільщині посадовці перешкоджали журналістам 1+1, відкрито справу

26.11.2019, 14:31
Фото – Погляд ТВ
Фото – Погляд ТВ

На Тернопільщині поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання з боку посадовців законній професійній діяльності журналістів телеканалу "1+1". Про це повідомляється на сайті Національної поліції Тернопільської області.

Згідно з повідомленням, 25 листопада о 13:21 на лінію 102 надійшло повідомлення від оператора одного із центральних телеканалів про те, що між знімальною групою та працівниками Борщівської райдержадміністрації виник конфлікт. Зокрема, двоє осіб виривали мікрофон з рук журналіста, ймовірно пошкодили камеру та позбавили волі журналіста, зачинивши в службовому кабінеті.

"На місце події за хвилин шість прибув найближчий наряд групи реагування патрульної поліції. На той момент конфлікт був вичерпаний. У ході перевірки стало відомо, що суперечка виникла між журналістами телекомпанії "1+1" й "героями" сюжету – працівницею РДА та її сином. Знімальна група виконувала редакційне завдання і готувала матеріал до ефіру "Про неоплату послуг відеозйомки весілля", – розповів начальник Борщівського відділення поліції Андрій Свинарчук.

За словами журналістів, вони зайшли до кабінету начальника одного з відділів райдержадміністрації. Після запитання про неоплату послуг син держслужбовця виштовхав за межі кабінету оператора, а журналіста закрив усередині та не випускав.

Під час перевірки з'ясувалося, що тілесних ушкоджень ні журналіст, ні оператор не дістали, майно також було ціле. За словами представників телеканалу, єдине, що пошкодили учасники суперечки, – відеофайл запису самого конфлікту.

Натомість держслужбовець каже, що знімальна група, яка увірвалася в кабінет, не відрекомендувалася, а одразу почала ставити запитання про неоплату послуг оператору. Чиновниця заборонила себе знімати і показала журналістові квитанцію на суму 2800 гривень, перерахованих за виконану роботу.

Цей факт внесено в ЄРДР відповідно до статті 171 частини 3 ККУ. Триває слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!