ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Тернопільщині зареєстрували культурний альманах, який писатиме трьома мовами

29.05.2024, 10:16
Ірина Небесна

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала як онлайн-медіа художньо-аналітичний альманах “Кременецький культурний контекст” (Кременець – районний центр Тернопільської області. – Авт.). 

Про це регіональній представниці Інституту масової інформації повідомив перший заступник голови Нацради Валентин Коваль.

Як ідеться на сайті “Кременецького культурного контексту”, альманах – колективна монографія, яку уклали за матеріалами Міжнародної наукової конференції, проведеної 2022 року в Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії ім. Т. Шевченка. 

“Особливістю цього збірника є, власне, поєднання наукового та творчого компонентів культурного життя нашого регіону. Тобто редакція очікує поповнення редакційного портфеля як від науково-педагогічних працівників, так і від письменників, літературних критиків, мистецтвознавців тощо”, – йдеться в описі медіа.

Альманах публікуватиме матеріали українською, англійською та польською мовами.

До складу редакційної ради альманаху входить низка митців, серед них, зокрема, письменники та кандидати філологічних наук Василь Махно і Юрій Завадський, а також композитор і перекладач Віктор Морозов.

Крім того, повідомили в Нацраді, станом на 22 травня 2024 року в Тернопільській області зареєстрували 108 друкованих та чотири онлайн-медіа. 

“Також на розгляді в Національній раді перебуває 30 заяв з Тернопільської області на реєстрацію друкованих медіа та три заяви на реєстрацію онлайн-медіа”, – повідомив Валентин Коваль.

Як повідомляв ІМІ, із 17 районних газет, що раніше друком виходили на Тернопільщині, за останні роки залишилося лише чотири.

Liked the article?
Help us be even more cool!