ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Тернопільщині побили журналістів, що розслідували діяльність нелегальних АЗС

20.04.2018, 16:39
На фото - Сергій Шаповал. Фото - "Волинь 24"

Журналіста відділу розслідувань порталу “Волинь24” Сергія Шаповала та оператора 12 каналу Романа Харченка побили під час розслідування нелегального продажу дизельного пального.

Інцидент стався 20 квітня у смт Дружба на підприємстві ПП АП “Агро-дружба” в Тернопільській області, повідомляє “Волинь24”.

Групу журналістів жорстоко побили і деякий час навіть насильно утримували в приміщенні. 

Оператор отримав струс мозку, оскільки його били по голові камерою. У Сергія Шаповала розсічення щоки. Окрім цього, нападники знищили техніку.

Сергій Шаповал розповів, що напав на них директор підприємства ПП АП “Дружба” Роман Когут зі своїм помічником. “Ми попросили у заправщика дозвіл на продаж пального, а той повідомив, що документи у директора. Ми пішли до кабінету Романа Когута, який сидів у кабінеті разом з помічником. Ті почали нас бити, оператора камерою по голові. Техніку розбив до неробочого стану”, - розповів Сергій Шаповал.

Нині журналіста та оператора відвезли до лікарні, що знаходиться у місті Теребовля.

“У мене розсічена щока - накладають шви, а оператор втрачає свідомість, скоріш за все струс мозку”, - додав журналіст.

Нападники ж лишилися на підприємстві “Агро-дружба”. На місці працює поліція.

В коментарі ІМІ Сергій Шаповал повідомив, що він разом з Романом Харченком перебувають у приймальному відділенні лікарні Теребовлі.

“Мені зашили обличчя, кілька швів наклали. Дуже погано себе почуває оператор, бо його били камерою по голові, об його голову розбили фотоапарат. Власник цього підприємства - Роман Когут, ми на території цього підприємства зафіксували нелегальну заправку, яка продавала паливо. Коли ми це все зняли і просили документи дозвільні у заправщика на торгівлю паливом, тому що ми робили журналістське розслідування про мережу нелегальних заправок, він сказав, що все це у кабінеті директора. Коли ми зайшли з оператором в кабінет, то на нас накинувся Роман Когут разом зі своїм помічником. Мене пару разів стукнули, але оператора нашого дуже сильно побили”, - розповів Сергій Шаповал.

Також журналіст розповів, що Когут викликав перший поліцію, забравши апаратуру у журналістів і заявивши поліції, що журналісти начебто вкрали в них паливо. “Коли приїхала поліція, побачила, що оператор себе погано почуває, викликали швидку, швидка нас забрала в лікарню”, - розповів він.

Як повідомив Шаповал, він вже написав заяву про напад, побиття, знищення техніки і перешкоджання журналістській діяльності.

Стало відомо, хто побив волинських журналістівСтало відомо, хто побив волинських журналістів

Фото - "Волинь24"

Liked the article?
Help us be even more cool!