ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Тернопільщині помилково сповістили у ЗМІ про радіаційну небезпеку

18.02.2019, 13:24
Фото -kor-rada.gov.ua

У Тернопільській області 17 лютого через збій у програмному забезпеченні системи оповіщення області помилково сповістили в ЗМІ про радіаційну небезпеку. Про це заявив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна на своїй сторінці у Facebook 17 лютого, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“За інформацією управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації, сьогодні, 17 лютого, о 9.30 стався збій через можливе зовнішнє втручання в програмному забезпеченні системи оповіщення області. Інформація, що була передана по проводовому радіо та в засобах масової інформації, про радіаційну небезпеку не відповідає дійсності. Радіаційна ситуація в області в нормі. На АЕС Хмельницької та Рівненської областей без надзвичайних подій!!!” – повідомив Барна.

Також інформацію про спростування недостовірної інформації оприлюднено на сайті Управління ДСНС України в Тернопільській області.

“До відома мешканців області! Інформація щодо радіаційної небезпеки, яка прозвучала на хвилях суспільного радіо та ряду ФМ-станцій, не відповідає дійсності! Радіаційний фон в межах норми. Просимо не панікувати та не розповсюджувати цю неправдиву інформацію”, – йдеться в повідомленні управління.

На сайті UA: Суспільного мовлення також повідомляється, що повідомлення про радіаційну небезпеку на Тернопільщині не відповідає дійсності.

“Сьогодні, 17 лютого, о 9:30 ранку на хвилях UA: Українське радіо Тернопіль (87,7 FM) пролунало повідомлення про радіаційну небезпеку в регіоні, що не відповідає дійсності. Екстрене оповіщення населення про надзвичайні ситуації у Тернопільській області здійснює Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації шляхом переривання сигналу Суспільного радіо та трансляції власної інформації. UA: Українське радіо Тернопіль автоматично ретранслює повідомлення Управління, тож не має впливу на зміст інформації чи час його появи в ефірі”, – йдеться в повідомленні Суспільного мовника.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна повідомив, що буде проведено службове розслідування щодо причин збою програмного забезпечення Управління з питань цивільного захисту населення, включно з теоретичною можливістю зовнішнього втручання у роботу апаратури.

Liked the article?
Help us be even more cool!