ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На телеканалі "Ми – Україна" пояснили, як до сюжету потрапила мапа РФ з окупованим Кримом

Поява в сюжеті журналістки телеканалу “Ми – Україна” Олени Гончаренко мапи Росії з окупованим Кримом є грубою помилкою, а винні будуть покарані.

Про це йдеться в заяві телеканалу.

Сюжет показали в межах телемарафону "Єдині новини". У ньому йшлося про колапс у російській системі житлово-комунального господарства, зокрема про відсутність опалення в будинках у Свердловській області та аварію на теплотрасі в Орловській області.

На тлі згадок різних регіонів Росії в сюжеті показали дизайн мапи, на якому видно окупований Росією Крим.

"В сюжеті дійсно була зображена карта росії, на якій помилково позначений український півострів Крим. Це груба помилка. Команда визнає свою відповідальність. Ступінь провини кожного з причетних до створення та випуску матеріалу в ефір визначається. Винуватці неминуче понесуть покарання", – зазначили на телеканалі.

Як повідомляв ІМІ, за даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, за період із травня 2022 до жовтня 2023 року простежувалося зниження довіри до телемарафону "Єдині новини". У грудні 2023 року КМІС теж зафіксував падіння довіри до марафону. Якщо в травні 2022 року частка тих учасників соцопитування, які висловили довіру до телемарафону, становила 69%, то в жовтні 2023-го вона скоротилася до 48%. А в грудні 2023 року цей показник знизився до 43%.

Спільне опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центру Разумкова, проведене з 8 по 15 грудня 2023 року, показало, що третина українців вважає єдиний телемарафон наразі неактуальним. Нейтральне ставлення до нього мають близько 20% громадян, ще 15% не мають відповіді. Водночас лише 20% українців вважають, що телемарафон не втратив актуальності. 

У грудні 2023 року голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що якість телемарафону слід підвищувати. Водночас, вважає він, телемарафон "вирішив питання щодо викривленої подачі інформації про війну та бойові дії". Також він вважає, що через невисоку якість телемарафону "Єдині новини" люди шукають альтернативні джерела інформації, тому часто потрапляють на анонімні телеграм-канали, які легко маніпулюють даними.

У січні т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв повідомив, що українські телеканали розглядають можливість зміни формату загальнонаціонального марафону "Єдині новини".

Liked the article?
Help us be even more cool!