ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Суспільному розпочався другий етап підвищення зарплат

06.08.2021, 13:33
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

2 серпня на Суспільному мовнику розпочався другий етап впровадження грейдингової системи оплати праці, до якої увійшла переважна більшість посад у центральній дирекції АТ “НСТУ”.

Про це повідомляється на корпоративному сайті Суспільного.

Підвищення окладу отримали 1675 працівників центральної дирекції.

За словами голови правління Миколи Чернотицького, середнє підвищення посадового окладу для працівників некерівного складу на цьому етапі становитиме 28%.

“Рівень підвищення для кожної посади залежить від того, наскільки нинішній оклад відстає від наших ринкових орієнтирів. У пріоритеті для нас наразі перегляд окладів найбільш недоплачених посад. Уже зараз середній оклад працівника некерівного складу у Києві зріс із дванадцяти до п’ятнадцяти тисяч гривень”, - зазначив Микола Чернотицький.

Ця хвиля грейдингу не торкнулася топменеджменту та керівників структурних підрозділів, грейдинг для яких заплановано наступними етапами. Підвищення також не отримали працівники, які мають значні заборгованості по відпустках.

“Наразі понад 300 працівників мають понад 50 днів відпустки кожен. Раніше, на початку року, таких було понад 500. Тож я рада, що ми вже маємо гарну динаміку погашення. Це проблема, яка дісталась нам у спадок із колишніх державних компаній, і без вирішення якої подальше впровадження грейдингу неможливе”, - розповіла директорка з управління персоналом Вікторія Сидоренко.

Директорка також зазначила, що остаточне впровадження нової системи оплати праці залежить від фінансування компанії: “Щоб досягти ринкового рівня зарплат нам потрібно провести ще одну хвилю підвищення. Проте для цього ми маємо розуміти, чи отримає Суспільне мовлення в Україні належне фінансування”.

Наступний етап впровадження грейдингу та перегляду посадових окладів заплановано на жовтень 2021 року - для некерівного складу регіональних філій Суспільного. 

Нагадаємо, перший етап впровадження грейдингової системи оплати праці на Суспільному на відбувся на початку травня: посади некерівного складу регіональних філій увійшли до грейдингової системи та пройшла перша хвиля підвищення посадових окладів — у 1430 працівників. 

В кінці грудня 2020 року Наглядова рада Суспільного мовника прийняла нові Умови й розміри оплати праці працівників, а 15 січня було прийнято Положення про грейдингову систему оплати праці.

Liked the article?
Help us be even more cool!