ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Сумщині розслідується чотири кримінальні злочини, скоєні проти журналістів

06.10.2021, 10:13
Фото – пресслужба Сумської обласної прокуратури
Фото – пресслужба Сумської обласної прокуратури

Правоохоронці Сумщини розслідують чотири кримінальні справи, фігурантами в яких є журналісти та ЗМІ. Але лише одна з них стосується перешкоджання журналістській діяльності.

Про це повідомив перший заступник керівника прокуратури Сумської області Олександр Панченко на зустрічі з представником ІМІ в Сумській області Олексієм Захарченком та представниками засобів масової інформації.

Засідання міжвідомчої робочої групи відбулося в Сумській обласній прокуратурі вже вдруге. Участь у заході взяли також представники управління Нацполіції області, редакторка інтернет-видання Sumy.Today, авторка програми журналістських розслідувань “Під прицілом” Олена Адаменко.

За словами Олександра Панченка, з чотирьох справ, що перебувають у провадженні правоохоронних органів, дві відносно “старі” і стосуються розбійного нападу та пограбування осіб, які ведуть журналістську діяльність. Проте, на думку правоохоронців, ці випадки жодним чином не пов’язані з професійною діяльністю потерпілих.

Ще одне провадження стосується підпалу в Шостці офісу інформаційної агенції Північ-медіа, який стався на початку червня 2021 року. Поліція кваліфікувала справу за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу (“Умисне знищення або пошкодження майна”). Наразі підозрюваних у підпалі так і не встановлено.

Єдина кримінальна справа, яку кваліфіковано як перешкоджання журналістській діяльності, – недопуск знімальної групи телеканалу “Суспільне.Суми” на засідання сесії міської ради в Бурині. Розслідування поки що перебуває на етапі збирання свідчень.

Олександр Панченко запевнив присутніх, що правоохоронні органи постійно вживають заходів щодо підвищення ефективності протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно представників журналістської спільноти. Також він пообіцяв, що правоохоронні органи й надалі ефективно співпрацюватимуть із представниками засобів масової інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!