ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На суд у справі звільнення редакторки районної газети на Харківщині приїхали представники ОБСЄ

26.05.2016, 15:22

Представники моніторингової місії ОБСЄ були присутні під час засідання Кегичівського районного суду (Харківська область) у справі звільненої Кегичівською райрадою редакторки газети “Наш край” Ірини Литвиненко.

Як повідомляє представниця ІМІ у Харківській області, 24 травня на суді представники ОБСЄ збирали інформацію щодо зняття з посади редакторки тижневика.

Нагадаємо, 22 березня Кегичівська районна рада (Харківська область) зняла з посади головного редактора районної газети “Наш край” Ірину Литвиненко. Таке рішення райрада ухвалила без її присутності та під час відпустки редакторки. Вона зазначала, що їй не повідомили про винесення питання стосовно цього у порядок денний і про те, що місцева влада має претензії до її роботи.

Під час судового засідання представники райради та РДА відстоювали свою позицію та запевняли суддю, що Ірина Литвиненко не виконувала умови статуту газети та контракту й мала переоформити документи на приміщення (фактично віддати частину редакційних кімнат). Хоча згідно з Законом “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” у редакцій не мають права відчужувати майно.

Представники моніторингової місії ОБСЄ покинули приміщення суду до завершення засідання, яке тривало близько чотирьох годин. За словами позивачки, до засідання вони поспілкувалися з відповідачами, а після зателефонували Ірині.

“У телефонній розмові зі мною представники ОБСЄ висловили сподівання, що суд трактуватиме законодавство належним чином. Наразі результатів розгляду справи немає, наступне засідання призначене на 1 червня”, – розповіла Ірина Литвиненко представниці ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!