ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На СТБ та Новому каналі знову зафіксовано брутальну лексику

10.05.2017, 13:46

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала в ефірі ПрАТ “ММЦ-СТБ” і ТОВ “Новий канал” вживання брутальних слів і висловів у анонсах окремих передач. Це було встановлено під час моніторингу загальнонаціональних телеканалів, проведеного із 24 по 26 квітня, повідомляється на сайті Нацради.

Регулятор просить мовників уважніше ставитися до дотримання вимог законодавства щодо суспільної моралі та захисту неповнолітніх.

Брутальні висловлювання на СТБ були зафіксовані в анонсах передач “МастерШеф. Діти” і у спецпроекті “Вікон” “Сусіди”. На Новому каналі це стосувалося анонсів передач “Від пацанки до панянки”, оголошення набору на наступний сезон проекту “Від пацанки до панянки” та “Серця трьох”.

“Анонси зазначених проектів виходили як у ранковий, так і в денний час, коли вони є доступними для перегляду юними глядачами. Зважаючи на те, що показ передач і їх анонсів із використанням брутальної лексики може зашкодити інтелектуальному і духовному розвитку дітей, Національна рада звертає увагу телерадіоорганізацій на необхідність неухильного виконання норм законодавства і нагадує про обов’язок дотримуватися вимог щодо часорозділу при поширенні програм і передач, які можуть завдати шкоди фізичному,  інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва”, - повідомляє Нацрада.

Також регулятор зафіксував брутальну лайку і в передачах низки загальнонаціональних мовників.

Як повідомляв ІМІ, під час моніторингу, проведеного із 10-16 квітня та 25 квітня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала на телеканалах “М1”, 1+1, СТБ, Новому каналі, 5 та НТН використання в ефірі брутальної лексики.

Liked the article?
Help us be even more cool!