ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На сайті президента з'явилася петиція про блокування російського контенту в Україні

02.11.2022, 10:58
Фото – oda.zht.gov.ua
Фото – oda.zht.gov.ua

На сайті Президента України 27 жовтня було оприлюднено петицію з проханням звернутися до стримінгових компаній для створення механізму, який гарантує блокування російського контенту на території України. 

“Станом на восьмий місяць повномасштабного вторгнення росії в Україну, пісні російських виконавців залишаються в топах музичних платформ YouTube Music, Apple Music, Spotify, Deezer, Shazam. Очевидно, що російські артисти сплачують податки в казну держави-терориста, яка спрямовує ці кошти в тому числі й на зброю, яку росія використовує для геноциду українського народу”,  – зазначає автор петиції Сергій Градиський.

Він зазначив, що за 1000 прослуховувань пісні, на платформах зазначених нижче, ворог отримує: Spotify – 0,9 €, Apple Music – 3,7 €, Deezer – 1,69 €, YouTube Music – 1,9 €.

“Кожне прослуховування пісні ворога не лише спонсорує тероризм, а й популяризує культуру ворога, яку нам десятками років насаджувала росія. Кожне прослуховування пісні російського артиста зменшує шанси українських артистів бути почутими, а нових талантів – народженими”, – зазначив автор.

Автор петиції просить президента заборонити споживання “будь-якого контенту росіян на всіх доступних стрімінгових сервісах на території України” та “звернутися до стримінгових компаній для створення механізму, який гарантує блокування російського контенту на території України”.

Станом на 2 листопада зібрала понад 11 тисяч підписів.

Liked the article?
Help us be even more cool!