ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Рівненщині на зустрічі з кандидатом журналіста силою виштовхали з приміщення

20.09.2012, 04:47
12 вересня 2012 року у селі Кисоричі Рокитнівського району Рівненської області журналіста газети “Точка ОПОРИ” Юрія Мочаєва силою виштовхали з приміщення, де виступав кандидат в народні депутати від Партії регіонів, екс-губернатор Рівненщини, виконуючий обов’язки ректора Національного університету водного господарства Микола Сорока, повідомляє ОПОРА.

Одразу після початку виступу кандидата до Мочаєва підійшов помічник Сороки і почав вимагати припинити зйомку на камеру та покинути приміщення. Отримавши відмову, він закрив об’єктив рукою та силою виштовхав спостерігача з приміщення. В коридорі невідомий пригрозив члену ОПОРИ, що якщо він не припинить знімати, то залишиться без фотоапарату та здоров’я.

Мочаєв написав заяву у міліцію про перешкоджання професійній діяльності журналіста. Наразі міліція з’ясовує деталі інциденту.

Водночас 18 вересня голова Рівненського прес-клубу Антоніна Торбіч та головний редактор ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань» Володимир Торбіч надіслали заяви в прокуратуру та голові Рівненської ОДА з приводу перешкоджання Мочаєву у відеозйомці кандидата в народні депутати Миколи Сороки, повідомляє “Четверта влада”.

У зверненні до прокуратури журналісти просять безпосереднього втручання і контролю за цією справою “з метою невідворотності покарання та запобігання подальшим подібним випадкам”.

У голови Рівненської ОДА журналісти просять втрутитись у цю ситуацію та посприяти публічному вибаченню кандидата від партії влади і гарантуванню невтручання кандидата від влади в роботу прокуратури.

Також журналісти звернулися з відкритим листом до Миколи Сороки, у якому просять звільнити свого помічник за перешкоджання журналістській діяльності: “Якщо ви заявляєте, що ви не причетні до цього правопорушення і не давали вказівок виганяти із залу журналістів, спостерігачів чи будь-кого, хто відповідно до законодавства України має право знімати відео і робити фотографії на будь-яких публічних заходах, то просимо вас звільнити свого помічника і принести публічне вибачення журналісту газети «Точка ОПОРИ».

 
Liked the article?
Help us be even more cool!