ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Радіо Культура стартує новий проєкт "1990-ті: сучасні класики та їхній час"

12 січня Радіо Культура презентує слухачам новий проєкт, створений у партнерстві з Видавництвом Старого Лева. Про це повідомила пресслужба компанії.

Щоп’ятниці о 18:00 ведучі Радіо Культура зустрічатимуться у Києві з українськими письменниками в книгарні-кав’ярні Старого Лева на Михайлівській, 18-А, щоб поговорити про нашу літературу 1990-х років. 

Говоритимуть також про історичні зміни, які відбувалися в перше десятиріччя незалежності України, про тогочасні побут і культуру українців, про літературний процес і свої тодішні дебюти говоритимуть живі класики – письменники, які почали писати наприкінці 1980-х або в 1990-ті роки.

Всі розмови транслюватимуться наживо в ефірі програми "Вечір на Радіо Культура".

"Радіо Культура працює та мовить якомога ближче до своєї аудиторії. Наша команда відчуває, що люди хочуть збиратися разом і говорити про важливі культурні артефакти. Ще й у пошуках або віднайденні власної української ідентичності. Саме тому ми вирішили поговорити про 1990-ті – знаковий для України час. Час Революції на граніті, час Незалежності, час важливих літературних дебютів", – говорить виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська.

За її словами, ті роки можуть чимало пояснити нам про нас самих.

"У кожній розмові будемо поринати в історичне – і дуже особисте – тло, щоби краще зрозуміти сьогодення. Пишаюся, що в цьому проєкті маємо Видавництво Старого Лева за партнерів. У нас чимало спільних цінностей, зокрема – віднайдення та плекання важливої спадщини", – додала виконавча продюсерка Радіо Культура.

Кураторка проєкту – головна редакторка редакції літературних передач і радіотеатру Радіо Культура Олена Гусейнова. До розмов будуть залучені ведучі Радіо Культура: Ірина Славінська, Олена Гусейнова, Вадим Карп’як, Ліза Цареградська, Наталка Писанка, Євгеній Агарков та інші.

Перша розмова про час і письмо в 1990-ті відбудеться 12 січня між Іриною Славінською та головною редакторкою і співзасновницею Видавництва Старого Лева, письменницею та перекладачкою Мар’яною Савкою.

Liked the article?
Help us be even more cool!