ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Прикарпатті СБУ затримала адміністратора прокремлівської групи

Фото – скриншот з відео Крим.Реалії
Фото – скриншот з відео Крим.Реалії

Кіберфахівці Служби безпеки затримали мешканця Івано-Франківської області: чоловік адміністрував прокремлівську групу в забороненій соцмережі "Вконтакте" та поширював російську дезінформацію про події на фронті. Також він вихваляв вище військово-політичне керівництво Росії.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Для маскування злочинних дій та масового "розгону" деструктивного контенту він створив декілька анонімних акаунтів. Матеріали ворожої пропаганди фігурант брав з інформресурсів центральних рупорів Кремля. Адміністратор активно залишав коментарі в групі, створюючи видимість масової підтримки кремлівської пропаганди. Натомість він мав можливість видаляти повідомлення і коментарі користувачів, які заперечували проросійські наративи", – розповіли в СБУ.

В українській спецслужбі наголосили, що його дії створювали загрозу до розхитування ситуації в регіоні.

За матеріалами справи, затриманий раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності – за крадіжки й збут наркотиків.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ він підтримав російських окупантів і згодом вирішив публічно оприлюднювати власні антиукраїнські погляди.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за статтею "виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників". Нині він під вартою. Йому загрожує до восьми років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, СБУ оголосила нову підозру настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу (Петру Лебідю) на нових фактах підривної діяльності проти України. Зокрема, за ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України за вчинене службовою особою повторно).

Liked the article?
Help us be even more cool!