ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Прикарпатті райрада вийшла зі співзасновників газети “Галицьке слово”

21.04.2016, 11:53

Галицька районна рада Івано-Франківської області прийняла рішення про вихід з числа засновників газети “Галицьке слово”. Таке рішення було внесено 19 квітня до порядку денного сесії районної ради на виконання Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, повідомляє “Ліхтарі Галицькі”.

31 березня трудовий колектив редакції прийняв рішення взяти участь в першому етапі роздержавлення. Ця процедура триватиме до кінця року і передбачає низку організаційних заходів щодо перетворення редакції у суб’єкт господарювання, реорганізації редакції, перереєстрації газети тощо. Депутати районної ради майже одноголосно підтримали рішення колективу газети.

Тепер Галицька міська рада, яка теж є одним із засновників газети, до 1 травня повинна прийняти аналогічне рішення.

Як повідомляв ІМІ, 24 листопада 2015 року Верховна Рада проголосувала за законопроект №1123 “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”.

26 грудня 2015 року Президент України підписав Закон України №917-VIII “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”.

Закон набрав чинності з 1 січня 2016 року. Протягом наступних трьох років в Україні триватиме роздержавлення преси: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання. Реформування друкованих ЗМІ та редакцій здійснюється у два етапи: перший - протягом одного року з дня набрання чинності Закону та другий - протягом наступних двох років.

Реформа, яка є одним із зобов’язань України перед Радою Європи, зачепить близько 550 видань.

Liked the article?
Help us be even more cool!