ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині вперше в Україні запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек

15.05.2023, 16:34
Фото – скрін з YouTube-каналу “Лелека Грицько”
Фото – скрін з YouTube-каналу “Лелека Грицько”

У нацпарку “Пирятинський” у селі Леляки (Полтавська область) встановили камеру на лелечому гнізді. Звідти йде цілодобовий стрім на YouTube-каналі “Лелека Грицько”.

Як пояснили ініціатори – співробітники нацпарку, лелека є оберегом села, він обов’язково прилітає до свого гнізда навесні. Щороку співробітники чекають на лелек. “Багато років ведемо обліки лелек білих. Одним з цікавих персонажів є чорногуз Грицько, що кілька років, як оселився в Леляках. Восени під час буревію його гніздо не витримало, впало”, – йдеться в описі до стріму.

Науковці національного природного парку “Пирятинський” захотіли тепло зустріти лелечу сім’ю. У цьому їх підтримала “Леляківська сироварня”.

“Виготовили штучну платформу. Мали встановити відеокамеру для спостереження, але почалася війна. Прилади для спостереження, які на той момент перебували в Салтівці під Харковом, працівник парку приховав у погребі. І лише після звільнення Харківщини вдалося їх дістати”, – пишуть ініціатори.

Нарешті обладнання змонтували на гнізді. Зібраний відеоматеріал  використають науковці та студенти кафедри екології та зоології Київського національного університету імені Тараса Шевченка для вивчення гніздової поведінки лелек. 

Liked the article?
Help us be even more cool!