ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині радіоаматора позбавили ліцензії через лайку в ефірі

28.01.2020, 11:00
Фото – depositphotos.com
Фото – depositphotos.com

Мешканця села Оболонь Полтавської області Олексія Павленка позбавили ліцензії на експлуатацію аматорської радіостанції через образи та нецензурні висловлювання в ефірі. Про це повідомляє інтернет-видання “Полтавщина” з посиланням на сайт радіоаматорів.

Як пише видання, чоловік мав дозвіл на вихід у радіоефір (позивний UY5HK) і протягом п’яти років нецензурно лаявся в ефірі. Останні три роки радіоаматори Полтавщини скаржилися на це, писали звернення і заяви, але чоловік продовжував під час ефіру сваритися та ображати співрозмовників.

Видання опублікувало відео з образами, які озвучував Олексій Павленко.

11 січня Олексія Павленка викликали до кабінету голови Оболонської ОТГ Бориса Пустовойтова. Також туди приїхав дільничний інспектор, депутат сільської ради, представники дитячої колективної радіостанції. Вони оглянули всі скарги проти радіоаматора Олексія Павленка, аудіо і відео, на яких записані його діалоги з нецензурними словами.

“Надійшли від радіоаматорів полтавських повідомлення в Семенівський райвідділ поліції про те, що чоловік, маючи доступ, втручається в ефір, ображає людей нецензурною лайкою. Під час зустрічі з дільничним офіцером поліції чоловік добровільно відмовився від ліцензії. Сказав, що не бажає нею користуватися і що не бажає подальшого спілкування із заявниками та поліцією. Також заявники подали зустрічну заяву про те, що після здачі ліцензії на вихід в радіоефір до чоловіка не мають претензій”, – сказав у коментарі представниці ІМІ речник ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв.

Олексій Павленко визнав свою провину і написав заяву про анулювання дозволу на експлуатацію аматорської радіостанції та від свого позивного сигналу.

В Україні існує громадська організація “Ліга радіоаматорів”, до якої входять люди, яких цікавить радіозв’язок на коротких частотах. Вони мають ліцензії на вихід в ефір і спілкуються між собою про свої захоплення радіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!