ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині припинила існування одна з найстаріших газет

05.01.2022, 16:00
Фото - np.pl.ua
Фото - np.pl.ua

У Кобеляках (Полтавська область) з 1 січня 2022 року через брак фінансування припинила існування одна з найстаріших газет - “Колос”.

Про це редакція “Колосу” написала у своєму прощальному слові до читачів, повідомляє “Новини Полтавщини”.

“Ви тримаєте в руках останній примірник газети “Колос”, яка з 1 січня (2022 року, – ред.) припиняє виходити. Невеликий колектив редакції прощається зі своїми передплатниками й дякує кожному, хто був з нами, читав наші публікації, реагував на них, підказував нові теми, підтримував морально… Наші читачі, мабуть, розуміли, що ми тримаємось з останніх сил. …Довелося економити на всьому – 10 років працювали в неопалювальному приміщенні, повний робочий тиждень, жили сподіваннями, що після чергових виборів відбудуться зміни на краще…”, – розповіли журналісти видання в останньому номері видання.

За інформацією сайту doa.in.ua, історія газети розпочалася 1919 року, зі встановлення першої більшовицької влади у Кобеляках. “Колос” не виходив лише під час німецької окупації Кобеляк. З приходом німецьких окупаційних військ у вересні 1941 року газета припинила існування. Через три роки періодичне видання знову почало виходити, але вже під назвою “Переможець”. Останнє за часом перейменування сталося у 1965-у, коли газета отримала звичне для багатьох назву – “Колос”, який існував до кінця 2021 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!