ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині журналісти вимагають від влади та поліції розслідувати їхні справи

24.01.2019, 14:16
Фото - fgorenie.org

У Пирятині (Полтавська область) місцеві журналісти підписали 23 січня спільне звернення до місцевої поліції та влади, у якому вимагають об’єктивного розслідування справ щодо порушень професійних прав журналістів. Про це повідомляє представниця ІМІ у Полтавській області.

“Ми  закликаємо правоохоронні органи активізувати процес боротьби з безкарністю і відновити активну роботу відповідних робочих груп як ефективних майданчиків контролю за станом розслідувань. Нагадуємо, що влада демократичної і європейської країни має системно вживати зусиль, щоб гарантувати безпеку журналістів і право громадян на інформацію. Адже ми працюємо для розвитку нашої громади спільно із вами”, - йдеться у заяві.

Журналісти вважають, що поліція ціленаправлено затягує розслідування щодо факту перешкоджання журналістській діяльності військовослужбовцями частини А1499 журналістам ТРК “Пирятин” та газети “Свіжий Апельсин”.  

“Ми не знаємо, чи за 4 місяці розслідування поліція допитала свідків та підозрюваних. Ми вимагаємо об’єктивного розслідування, покарання винних і недопущення прецедентів”, – йдеться у спільному зверненні журналістів.

Звернення до поліції та влади підписали 11 пирятинських журналістів.

В коментарі представниці ІМІ Вадим Кирпиченко повідомив, що справу щодо перешкоджання йому та його колезі “просто затягують і досі не допитали свідків навіть”.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2018 року журналісти з Пирятина - журналіст місцевого видання “Свіжий апельсин” Вадим Кирпиченко та журналістка телеканалу ТРК “Пирятин” Альона Гуленко поскаржились на перешкоджання під час зйомок та написали у зв’язку з цим заяву до поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!