ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині невідомі напали на редактора тижневика "Ехо"

07.12.2018, 17:59
Фото - exo.in.ua

У Кобеляках (Полтавська область) на редактора тижневика “ЕХО” Ігоря Філоненка напали невідомі, завдавши ударів в обличчя. Напад редактор видання пов’язує із журналістською діяльністю. Про це повідомляється на сайті видання.

Напад стався 6 грудня поряд із будинком, де проживає редактор.

“Причина нападу може бути прямо пов’язана із журналістською діяльністю. На Філоненка напали в той момент, коли він після роботи під’їхав додому. Журналіст лише відкрив двері свого автомобіля, як до нього підбігли двоє чоловіків. Один із них встиг завдати кілька ударів в обличчя. Після цього нападники кинулися навтьоки. Під час нападу зловмисники не сказали жодного слова”, - пише видання.

Сам Філоненко припускає, пише тижневик, що напад є своєрідним попередженням від людей, які не бажають аби в світ вийшли кілька публікацій, які він готує.

В коментарі представниці ІМІ в Полтавській області Ігор Філоненко пов’язує напад з журналістською діяльністю.

“Основна версія, з якою я пов’язую напад, – журналістська діяльність. Прямих погроз через свою роботу не отримував, а непрямі погрози отримую регулярно, але вони незначні, несерйозні. Щодо причини, чому напали, не пов’язаної із профдіяльністю, не знаю, що це може бути, я не конфліктна людина”, – сказав Філоненко.

Також він зауважив щодо можливих варіантів, чому могли напасти через журналістську діяльність.

“Я постійно згадую у газеті про існування і задаю питання працівникам правоохоронних органів про існування у Кобеляках організованого злочинного угрупування. Хоча офіційно поліція заперечує існування групи, серед населення інформація така є. Друга можлива причина: висвітлення діяльності Кобеляцької міської ради, зокрема, міського голови Олександра Копельця. Там знають, що у найближчих номерах газети вийде матеріал про порушення проведення тендерів. Вони знають це, бо я звертався із запитами, мені надавали відповіді. Там може не надійти одному із підрядників, який проводив роботи без тендеру, 240 тисяч гривень”, - розповів журналіст.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за 125 статтею Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Нападників зафіксували кілька камер відеоспостереження.

“Відкрито кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Розглядаються кілька версій нападу: через журналістську діяльність, а також хуліганство, особиста, можливо, неприязнь. Над усіма версія зараз працюють правоохоронці”, - прокоментував представниці ІМІ речник ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв.

Liked the article?
Help us be even more cool!