ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На підтримку Сенцова оголосили марафон листів

14.08.2018, 16:19
Фото - Фейсбук Ольга Муха

Міжнародна неурядова організація PEN International, що об’єднує письменників, перекладачів та редакторів, оголосила 14 серпня про початок кампанії на підтримку ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Про це на своїй сторінці у Facebook написала координаторка організації Ольга Муха, повідомляє Громадське радіо.

Організація запрошує всіх охочих писати листи підтримки Олегу Сенцову, які 21 серпня, на сотий день голодування режисера, роздрукують і принесуть до консульств та посольств РФ у різних країнах.

“Центри ПЕН з усієї земної кулі, від Британії, Швеції й Франції до Кенії, розпочинають сьогодні збір листів, які 21 серпня об 11:00, на 100-ий день його голодування Олега, роздрукують й принесуть до консульств та посольств РФ у своїх країнах, обмотані колючим дротом. А наступні дні (до 25 серпня) відбуватиметься марафон телефонних дзвінків у ці ж дипломатичні установи із питаннями: “Коли ви звільните Олега Сенцова?” та “Чи отримав він нашу кореспонденцію?” – написала Ольга Муха.

Як повідомляв ІМІ, 14 серпня Олег Сенцов, який голодує 93-й день, під час зустрічі з російською правозахисницею Зоєю Свєтовою назвав свій стан “передкритичним”.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега погіршується. У листі до сестри Сенцов написав, що “кінець близький”.

7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

9 серпня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросилаомбудсмена РФ Тетяну Москалькову, щоб вона організувала переведення політв’язня Олега Сенцова в московський інститут або в лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!