ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На підтримку Сенцова голодуватимуть і українці в Австралії

12.06.2018, 11:27

Союз українських організацій Австралії закликав українців по всьому світу до одноденного голодування на підтримку режисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, яких незаконно утримують в РФ. Про це повідомляє "Ліга" з посиланням на прес-службу організації.

“Австралійська федерація українських організацій (AFUO) закликає і наших друзів по всьому світу висловити свою солідарність з Олегом Сенцовим, беручи участь в одноденному голодуванні в середу, 13 червня, напередодні чемпіонату світу ФІФА в РФ”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що голодний страйк відбудеться для того, щоб на міжнародному рівні донести повідомлення про те, що Сенцов і понад 60 українських політв'язнів перебувають у російських в'язницях, поки президент РФ Володимир Путін “ховатиметься за Кубком світу”, продовжуючи чинити злочини.

Також в організації закликали писати листи місцевим і федеральним членам парламенту та міжнародним організаціям з метою посилити тиск на російську владу.

Нагадаємо, 11 червня Український конгресовий комітет Америки (УККА) звернувся із закликом приєднатися до голодної страйку на знак солідарності з політв'язнем в Росії режисером Олегом Сенцовим.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!