ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На окупованій Луганщині росіяни відкривають центри підготовки підлітків для фронту – ОВА

20.10.2023, 14:31

У Луганській області російські окупанти відкривають центри підготовки підлітків для фронту, а вчителі отримали наказ втягувати учнів у пропагандистські рухи та контролюють активність дітей у соціальних мережах.

Про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація у Facebook.

Окупанти готуватимуть підлітків до війни за конкретними спеціальностями, за якими загарбники відчувають брак.

Навчальним закладам розподілять спеціалізації, за якими ті організовуватимуть підготовку. На першому етапі росіяни планують залучити до цього близько чотирьох тисяч юнаків віком від 14 до 17 років.

Крім того, росіяни посилюють контроль над молоддю. Вчителям у школах наказали контролювати інформаційну активність дітей та втягувати їх у пропагандистські рухи, підкреслили в ОВА.

Освітяни доноситимуть на учнів, якщо ті писатимуть щось "протиправне", на їхню думку, в інтернеті.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, "загарбники посилено наступають і в районі Надії, і поблизу Макіївки. Кидають у бій велику кількість броньованої техніки та особового складу. Українські військові відбили 12 штурмів з боку противника в напрямку Надії і не поступилися власними позиціями в Макіївці".

Як повідомляв ІМІ, окупанти шукають дітей на тимчасово окупованих територіях, які продовжують онлайн-навчання в українських школах чи користуються українськими послугами.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!