ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині побили головреда газети "Вісті Ананьївщини"

13.07.2023, 15:09
Фото – фейсбук Володимир Сєдов
Фото – фейсбук Володимир Сєдов

Головний редактор газети “Вісті Ананьївщини” Володимир Сєдов повідомив, що невідомі побили його в місті Ананьїв Одеської області 12 липня. Поліція почала розслідування нападу.

Як повідомив журналіст представнику ІМІ в Одеській області, цей напад він пов'язує зі своєю професійною діяльністю. 

“Я декілька років пишу про об'єднане злочинне угруповання на території Ананьївської громади. Вони калічать людей, палять зерновози, грабують, тероризують. Це міська влада – в минулому працівники поліції та бандити. Я робив журналістські розслідування, писав запити щодо корупції місцевої влади. Вони погрожували, попереджали, і ось учора напали", – розповів Володимир Сєдов. 

За його словами, у нього травмовано пальці руки та діагностовано струс мозку. Журналіст звернувся до поліції із заявою про перешкоджання журналістській діяльності. 

За цим фактом Нацполіція Одеської області відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

За даними поліції, подія трапилася 12 липня серед дня. “Головний редактор місцевої газети звернувся до поліції із заявою про скоєний на нього напад та заподіяння тілесних ушкоджень... Слідство триває. Поліцейські встановлюють  повні обставини події, осіб, причетних до неї”,  – повідомила поліція.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Павло Колотвін, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!