ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині посадовець подав до суду на журналіста через звинувачення в колабораціонізмі

30.03.2022, 12:40

Секретар Таїровської селищної ради Одеської області Олександр Орлов 29 березня заявив, що подав до суду на журналіста видання “Альтернатива” Романа Варшанідзе через звинувачення в колабораціонізмі, повідомляє Суспільне.

За словами Орлова, Варшанідзе нібито намагається дестабілізувати ситуацію в Таїровській міській раді та публікує “брехливі пасквілі” зі звинуваченнями в колабораціонізмі та бездіяльності.

Голова Таїровської міської ради Тимур Хасаєв заявив, що інформація в матеріалі Романа Варшанідзе не має жодної доказової бази, а такі журналісти мають бути покарані.

Йдеться про матеріал від 27 березня під назвою “Редакція “Альтернатива.орг” вимагає реєстрації кримінального провадження щодо колаборанта Орлова”. Видання повідомило, що звернулося 25 березня із заявою до голови Одеської обласної військово-цивільної адміністрації та до начальника Управління СБУ в Одеській області.

За даними журналістів, Орлов у 2014 році, перебуваючи на посаді першого заступника голови Одеської ОДА, організовував масові заворушення для створення “одеської народної республіки” та розміщував тітушок.

Як нагадує Суспільне, 23 вересня 2016 року Олександра Орлова взяли під варту за підозрою в організації масових заворушень 19 лютого 2014 року, під час яких побили журналістів та учасників мирного пікету проти вбивств представників Євромайдану. Посадовцю призначили заставу в сумі 8 млн грн. 29 вересня підозрюваний вийшов на волю.

Слідство інкримінує Орлову скоєння злочинів, передбачених статтями “організація масових заворушень” і “вчинення злочину організованою групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією”.

Засідання в справі Орлова мали провести 18 лютого 2022 року, але його вкотре перенесли.

Liked the article?
Help us be even more cool!