ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині члени виборчої комісії видалили з приміщення ДВК журналіста

30.10.2017, 10:35
Фото - ternopil.te.ua

29 жовтня у селі Куяльник (Одеська область) члени ДВК №510546 Кульяницької об’єднаної територіальної громади одноголосно прийняли рішення про видалення з виборчої дільниці представника ЗМІ. Таке рішення було ухвалено на засіданні комісії близько 19 години, повідомляється на сайті Опори.

Згідно з повідомленням, своє рішення комісія не оформила відповідною постановою. Про відповідне порушення складено акт.

Згідно з пунктом 6 частини 9 статті 27 Закону України “Про місцеві вибори”, на засіданнях виборчої комісії у приміщеннях виборчої дільниці мають право бути присутніми представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації).

Нагадаємо, що члени ДВК не можуть проводити засідання та, відповідно, приймати будь-які рішення під голосування, оскільки з 08.00 та до 20.00 ДВК відповідають виключно за проведення голосування на виборчій дільниці. Згідно з частиною 17 статті 77 Закону України “Про місцеві вибори”, не допускається припинення голосування до закінчення встановленого цим законом часу голосування.

Відповідно до частини 1 статті 77 Закону України “Про місцеві вибори”, голосування проводиться з 8 до 20 години без перерви, а частина 2 статті 79 Закону України “Про місцеві вибори” передбачає, що засідання дільничної виборчої комісії починається відразу після закінчення голосування.

В коментарі ІМІ координатор громадського спостереження за виборами в Одеській області Анатолій Бойко підтвердив факт видалення з дільниці представника ЗМІ, але не зміг уточнити деталей.

Liked the article?
Help us be even more cool!