ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Миколаївщині депутат вирвав з рук журналістки телефон, відкрито справу про перешкоджання

01.10.2021, 11:04
Фото – tsn.ua
Фото – tsn.ua

У місті Южноукраїнськ (Миколаївська область) поліція відкрила кримінальне провадження за заявою журналістки інформаційного агентства “Журналісти проти корупції” Наталі Єкушенко щодо депутата місцевої ради, який вирвав у неї з рук мобільний телефон, коли та знімала його спілкування з містянами.

Про це 30 вересня повідомив начальник управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, Миколаївської обласної прокуратури Руслан Артеменко під час зустрічі міжвідомчої робочої групи за участю представниці ІМІ в Миколаївській області та місцевих ЗМІ.

У заході взяли участь керівництво та представники окремих підрозділів Миколаївської обласної прокуратури, Головного управління Національної поліції в Миколаївській області, Управління Служби безпеки України, а також Державного бюро розслідувань. Присутні були представники місцевих видань “Преступности.НЕТ”, “НикВести”, а також регіональна представниця ІМІ.

За словами Артеменка, 29 вересня було зареєстроване кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України щодо перешкоджання діяльності журналіста з боку депутата Южноукраїнської міської ради.

Журналістка Наталія Єкушенко 29 вересня звернулася до чергової частини відділення №3 Вознесенського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області. Вона повідомила, що інцидент відбувся цього дня в приміщенні виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради. 

За її словами, депутат міської ради Кравченко під час спілкування з представником громади почав перешкоджати їй, коли вона знімала це спілкування, і вирвав з її рук мобільний телефон.

Інформацію, а також відеозапис інциденту викладено на сторінці ІА “Журналісти проти корупції” м. Южноукраїнськ” місцевої громадської організації “Стопкор”.

За цим фактом сектор дізнання відділу №3 Вознесенського районного управління поліції розпочав кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 ККУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!