ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Миколаївщині чиновниця забороняла журналісту знімати в школі, бо вона – власність голови райради

21.08.2017, 14:30
фото - скріншот з відео Андрія Лохматова

Перша заступниця голови Новобузької районної державної адміністрації (Миколаївська область) Наталя Завальнюк забороняла місцевому журналісту Юрію Черемісу знімати в школі №1 міста Новий Буг без погодження з власником будівлі, яким, за її словами, є голова райради. Про це вона заявила місцевому журналісту Юрію Черемісу в телефонній розмові, повідомляє представник ІМІ у Миколаївській області.

За її словами, школа є власністю голови районної ради, а тому журналістам перш, ніж проводити зйомку в школі, треба питати дозволу у власника будівлі.

Місяць тому частина будівлі новобузької школи №1 завалилась, тому журналіст відправився відзняти матеріал про те, як місцева влада вирішує цю проблему, але отримав телефонний дзвінок від чиновниці Наталі Завальнюк з забороною.

“Є глава районної ради, який є власником цього майна (будівлі школи). Юрій Анатолійович, для того, щоб вести відеозйомку, ви хоча б повинні довести до відома директора школи і власника майна. Розумієте? Тобто спочатку певна процедура”, - заявила Завальнюк.

Журналіст почав сперечатись з нею, говорячи про те, що школа є комунальною власністю, тобто суспільною, а журналіст має право проводити там зйомку.

“Юрій Анатолійович, не треба прикриватися законом про журналістську діяльність! Для того щоб знімати, ви повинні звернутися до власника. Є власник майна, ви власника майна до відома не поставили, є процедура, щоб туди потрапити, в це майно”, - відповіла перша заступниця голови РДА.

Медіа-юрист Інституту масової інформації Максим Ратушний зазначив, що заява чиновниці не має під собою жодного юридичного підґрунтя.

“Вимоги, які були озвучені по телефону до журналіста, крім безглуздого формулювання, не мають під собою ніяких юридичних підстав. А озвучені з вуст першого заступника голови райдержадміністрації вимоги можуть оцінюватися як спроба тиску на журналіста, шляхом введення його в оману щодо належності власності”, - вважає Ратушний.

Liked the article?
Help us be even more cool!