ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Миколаївщині журналісту перешкоджали в доступі до інформації про кандидатів на вибори ОТГ

24.06.2019, 17:43

У селі Станційне Новобузького району Миколаївської області журналіст ІА Тут.Інфо Юрій Череміс так і не зміг отримати інформацію про кандидатів у депутати та голови місцевого ОТГ, а саме чи готові виборчі бюлетені і чи є там всі прізвища. Про це регіональному представнику ІМІ повідомив сам журналіст.

Так, 24 червня Юрій Череміс прибув на виборчу дільницю, де чергувала голова комісії Мельниченко Наталія Петрівна. Ще на вході, як розповів журналіст, голова комісії почала йому робити зауваження щодо фотографування. На це журналіст назвався та показав посвідчення. Проте надалі він отримав спротив від голови комісії, спочатку вона взагалі відмовлялася надавати будь-яку інформацію, потім заявила, що інформації про кандидатів не має. Як видно на відео, опублікованому в соціальній мережі, Юрій Череміс усе ж таки зайшов до дільниці і його посвідчення навіть зареєстрували, але водночас голова викликала на нього поліцію.

https://www.facebook.com/tyt.tv/videos/458279471383381/

Журналіст каже, що пізніше голова комісії відмовилася від своїх претензій до нього. Але він усе ж таки написав заяву до правоохоронних органів за статтею 171 Кримінального кодексу України з приводу перешкоджання журналістській діяльності. Чи буде внесено дану заяву до реєстру кримінальних проваджень – стане відомо протягом доби.

Liked the article?
Help us be even more cool!