ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Мальті відомому бізнесмену оголосили обвинувачення у вбивстві журналістки

18.08.2021, 17:36
Фото: eleftherostypos.gr
Фото: eleftherostypos.gr

Відомий мальтійський бізнесмен Йорген Фенек постане перед судом за звинуваченням у вбивстві журналістки Дафни Каруани Галіції після того, як в середу йому було висунуто звинувачення. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Times of Malta.

Фенек звинувачується в співучасті у вбивстві та злочинній змові. Прокуратура домагається довічного ув'язнення за першим пунктом звинувачення і додаткового тюремного ув'язнення від 20 до 30 років за другим.

Звертаючись до суду із запитом про те, що Фенеку слід відмовити у звільненні під заставу, прокуратура повідомила, що в листопаді 2018 року бізнесмен купив в інтернеті гранати, отруту, кулемети й сотні патронів.

Купівлі були зроблені того ж місяця, коли стало відомо, що Фенек був власником компанії під назвою 17 Black, про яку писала Каруана Галіція і яка, за словами мальтійських фінансових регуляторів, була джерелом коштів для компаній, створених у Панамі тодішнім міністром енергетики та керівником апарату колишнього прем'єр-міністра Джозефа Муската.

Рішення перейти до суду поклало кінець судовому процесу, який почався в листопаді 2019 року, коли Фенек був заарештований на борту своєї яхти. Яхта виходила з мальтійської гавані на світанку наступного дня після того, як Мускат запропонував помилувати людину, яка стверджувала, що знає організатора вбивства Каруани Галіції.

У лютому цього року Вінсент Мускат, не пов'язаний з колишнім прем'єром, став першою людиною, засудженою за вбивство. Його засудили до 15 років позбавлення волі. Два брати, Джордж і Альфред Деджоржіо, також обвинувачені в причетності до вбивства, звернулися з проханням про помилування до президента.

Дафна Каруана Галіція, яка розслідувала корупційні злочини в межах проєкту Panama Papers, загинула внаслідок вибуху автомобіля 16 жовтня 2017 року на Мальті.

Liked the article?
Help us be even more cool!