ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Львівщині побили екоактивіста та журналіста

04.01.2021, 10:01
Фото - фейсбук Володимира Явдика
Фото - фейсбук Володимира Явдика

У селі Лавочне на Львівщині побили громадського активіста та журналіста видання “Антикорупційний вісник” Василя Василитина, який виступає проти вирубування лісів.

Як розповів виданню ZMINA Василитин, інцидент стався 23 грудня 2020 року, коли він намагався перегородити шлях лісовозам.

За його словами, з машин вийшли четверо чоловіків (лісники й водії), збили його з ніг і почали бити, той у відповідь вистрелив одному з них у ногу з пневматичного пістолета, але зброю відібрали, як і телефон.

“Узяли пас такий, прив’язали до ЗІЛа, завели машину і казали, що мене роздавлять, що я більше їм не заважатиму викрадати ліс”, – розповів Василитин.

Як повідомив на фейсбуці голова правління Сколівської районної філії ВГО “Народний антикорупційний нагляд” Володимир Явдик, сутичка виникла через те, що чоловік зупинив лісовоз, представився журналістом і почав знімати його на відео. 

У повідомленні Нацполіції зазначається, що 23 грудня 2020 року до них звернувся мешканець одного з сіл Сколівського району та повідомив, що четверо працівників лісового господарства нанесли йому тілесні ушкодження у лісовому масиві неподалік села Лавочне. У той самий день один з працівників лісогосподарства повідомив поліції, що під час цього ж конфлікту журналіст здійснив постріл з травматичного пістолета та влучив йому в ногу.

Слідчі Сколівського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст 296 (Хуліганство) та за ч.1 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) ККУ. За даними поліції, зброю вилучили та скерували на експертизу. Також відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування, призначені експертизи, поліцейські встановлюють обставини події.

Як розповів Василь Василитин представниці ІМІ у Львівській області, зараз він не знає, на якій стадії перебуває досудове розслідування, оскільки слідчий, який брав його свідчення, повідомив, що не веде справу, відмовився називати її номер і прізвище слідчого, який нею займається. Натомість Василитину повідомили, що проти нього порушено два провадження. За словами журналіста, на 11 січня його викликали для дачі свідчень у справах, де він є обвинуваченою стороною.

Liked the article?
Help us be even more cool!