ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Львівщині обікрали редакції двох комунальних газет

30.11.2017, 15:17
Фото - vestnik.in.ua

У Самборі (Львівська область) 29 листопада зловмисники, вибивши вікно, проникли в приміщення місцевої друкарні, а через неї до редакцій місцевих комунальних газет – місцевої “Новини Самбора” та районної “Голос Самбірщини” і пограбували редакції, повідомляє ZIK.

Зловмисники ломом виламали і пошкодили замки та двері кількох службових кабінетів. У них розкидали все, що було в шухлядах столів, шаф. І при цьому викрали чотири фотоапарати редакції газети “Голос Самбірщини” – два редакційні та два власні журналіста і один редакції “Новин Самбора”.

Водночас зловмисники викрали незначну суму грошей, також забрали терморегулятор від котла на тверде паливо редакції газети “Новини Самбора”.

Правоохоронці розпочали слідчі дії. На місці злочину вони виявили відбитки взуття та знаряддя злому дверей.  

В коментарі ІМІ Марія Пукій повідомила, що у редакції вкрали чотири фотоапарати. Вона розповіла, що газети та друкарня знаходяться в одній будівлі.

Водночас вона не знає, хто міг таке вчинити. “Ми не знаємо, хто це міг зробити. Від початку зведення будівлі таких випадків не було”, - сказала Пукій.

Вона не виключає, що це може бути пов’язано з професійною діяльністю та з приватизацією друкарні: “Ми не знаємо, чи це пов’язано з журналістською діяльністю, можливо, з тим, щоб виселити з приміщення”.

“Ми не виключаємо, що це може бути пов’язано з тим, що ми йдемо на роздержавлення і з професійною діяльністю. Не виключаємо, що ми були не дуже бажані в інформаційному просторі, бо порушуємо важливі теми для громади, які не співпадають з керівними органами влади”, - сказала вона.

Водночас головний редактор “Новин Самбірщини” відмовився коментувати ІМІ про інцидент, зазначивши, що поліція просила не повідомляти деталей.

Liked the article?
Help us be even more cool!