ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Львівщині юнака засудили умовно за пропагування у Фейсбуці комуністичної ідеології

16.05.2017, 16:00

Галицький районний суд м. Львова засудив громадянина “К” до 2 років 6 місяців обмеження волі з іспитовим терміном в 1 рік за умисне поширення у Фейсбуці впродовж майже року матеріалів із комуністичною символікою. Таке рішення суд ухвалив 4 травня, повідомляється на сайті.

Як повідомляє прокуратура Львівської області, до суду було направлено обвинувальний акт відносно юнака, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене за ч. 1 ст. 436-1 КК України (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

“Згідно висновку лінгвістичної експертизи міститься пропаганда елементів комуністичної ідеології, що полягає у поширенні тенденційної інформації, спрямованої на ідеалізацію та популяризацію комуністичної ідеології та у публічному використанні продукції, з символікою комуністичного режиму, до якої належать: публікації, присвячені В.І. Леніну, тобто особі, яка обіймала керівну посаду у вищих органах влади в СРСР, його філософсько-політичні цитати, а також загально відомі комуністичні гасла: “Ленин жил, Ленин жив, Ленин будет жить!”; “План - закон, выполнение - долг, перевыполнение - честь!”, - повідомляє суд.

“Останній, з метою пропаганди комуністичної ідеології, упродовж травня 2015 - квітня 2016 років розповсюджував через соціальну мережу Facebook фото та інші матеріали з символікою комуністичного режиму та загальновідомими гаслами того часу, що категорично заборонено Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Враховуючи, що юнак визнав свою вину та сприяв слідству, прокуратура уклала з ним угоду про визнання винуватості, яку 04.05.2017 затверджено судом та призначено міру покарання у вигляді 2 років 6 місяців обмеження волі з іспитовим терміном в 1 рік.

Фото - Інтернет Свобода

Liked the article?
Help us be even more cool!