ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Львівщині райрада роздержавила газету "Воля народу"

19.02.2016, 15:13

Буська районна рада (Львівщина) ухвалила рішення про вихід зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації газети “Воля народу”. Таке рішення рада ухвалила 18 лютого, повідомляє Вголос.                

Документ депутати підтримали одностайно.

Як зазначив головний редактор газети “Воля народу” Микола Іванців, це перше таке рішення у Львівській області, коли орган місцевого самоврядування чи державної влади відпустив власну газету у “вільне плавання”, вийшовши зі складу співзасновників.

Газета “Воля народу” зберігає свою назву, цільове призначення, мову видання та тематичну спрямованість. Із редакцією строком на 15 років буде укладено договір оренди приміщення, в якому створюють газету, з розміром орендної плати, установленим для бюджетних організацій.

Окрім того, Буська райрада зобов’язалася після реформування газети укласти з редакцією “Волі народу” договір на висвітлення діяльності районної ради та органів місцевого самоврядування району.

Як повідомив заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун, сьогодні у Львівській області в першому етапі реформування комунальної преси, крім “Волі народу”, вирішили взяти участь іще три редакції – це газети: “Нафтовик Борислава”, “Галицька Зоря” (Дрогобич), “Новий час” (Жидачів). Інші колективи наразі ще думають.

“Редакції, що вирішили долучитися до першого етапу реформування, повинні зробити це до 31 березня 2016 року та повідомити про своє рішення Держкомтелерадіо. Не пізніше ніж 1 липня Кабінет Міністрів України має видати відповідну постанову. Очікують, що редакціям, які увійшли до зведеного переліку учасників першого етапу реформування, надаватимуть державну підтримку. Певну допомогу можуть надавати й місцеві ради. Принаймні Львівська обласна рада передбачила на це 400 тисяч грн”, – розповів Болкун.

Liked the article?
Help us be even more cool!