ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Луганщині дві освітянки пропагували у школах війну РФ проти України

30.05.2023, 13:48
Фото - Луганська обласна прокуратура
Фото - Луганська обласна прокуратура

Правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності двом освітянкам Луганщини - за версією слідства, вони допомагали окупантам проводити русифікацію району ,повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Колишня заступниця директора однієї зі шкіл у селі Гречишкине Щастинського району залишилась на окупованій території та почала співпрацювати з окупантами.

У травні 2022 року вона добровільно обійняла посаду так званого "директора «державного освітнього закладу ЛНР "навчально-виховний комплекс "Гречишкінська школа". Під час масових шкільних заходів жінка використовувала символіку РФ, вихваляла її загарбницькі дії, схиляла місцевих жителів до співпраці з окупаційною владою РФ.

Також на бік окупантів перейшла директорка однієї з філій місцевого ліцею на Старобільщині. У листопаді 2022 року підозрювана отримала пропозицію очолити "освітню установу ЛНР "Біловодська середня школа № 1".

"Задокументовано, що вона із залученням засобів масової інформації здійснювала пропаганду у навчальному закладі шляхом популяризації та героїзації збройних сил РФ, а також забезпечення школи російською символікою", - зазначили у прокуратурі.

Підозрювані організували навчальний процес за програмами та стандартами Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!