ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Луганщині комунальна газета агітує за кандидата Опоблоку - Опора

14.07.2016, 15:11

Комунальна газета “Перемога” (Новопсковський район Луганщини) розмістила агітаційний матеріал кандидата в народні депутати від партії “Опозиційний блок” Бориса Лебедєва з порушенням вимог виборчого законодавства - без позначки “політична реклама”. Про це повідомляється на сайті Опори.

Згідно з повідомленням, цей агітаційний матеріал у форматі звернення від кандидата Бориса Лебедєва було опубліковано на першій сторінці газети “Перемога” (випуск від 9 липня 2016 року).

У своєму зверненні Лебедєв акцентує увагу на побитті 4 липня екс-голови ОВК №114 Євгена Байрамова. В другому абзаці Лебедєв робить акцент на тому, що цей випадок є методом розправи над представниками “Опозиційного блоку”, застосуванням по відношенню до них залякувань і тиску з боку політичних опонентів, які начебто залишаються безкарними. Також акцентується увага на закликах в засобах масової інформації до фізичного знищення депутатів від “Опозиційного блоку”. Борис Лебедєв у публікації заявив, що “Опозиційний блок” - єдина опозиційна сила до діючої влади, і що вони не припинятимуть боротьби. Наприкінці звернення Лебедєв просить підтримати виборців його кандидатуру та прийти “проголосувати серцем!” “за майбутнє без війни та страху, за стабільне життя і добробут, за зміни нарешті на краще!”. Під публікацією надруковано підпис “З повагою ваш кандидат в народні депутати Борис Лебедєв”.

При цьому Опора зауважує, що редакція газети цю публікацію не позначила як політичну рекламу. Нагадаємо, відповідно до ч. 7 статті 73: “Матеріали передвиборної агітації, передбачені в частині шостій цієї статті, публікуються на підставі угоди, що укладається від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидата у депутати в одномандатному окрузі розпорядником поточного рахунку відповідного виборчого фонду партії, кандидатом у депутати з редакцією (видавцем) друкованого засобу масової інформації. Без укладення угоди та надходження коштів на рахунок редакції (видавця) друкованого засобу масової інформації публікація цих матеріалів забороняється. Ця вимога не застосовується до засобу масової інформації, засновником (власником) якого є партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидат у депутати в одномандатному окрузі для ведення їх власної передвиборної агітації”.

Головний редактор газети “Перемога” Євген Клімцов пояснив спостерігачам Опори ситуацію про відсутність відмітки “політична реклама” біля матеріалу кандидата Бориса Лебедєва технічними причинами. “Наш верстальник не встановив графи “політична реклама” біля матеріалу Бориса Лебедєва через технічні причини. Але я дав завдання розібратись та усунути цю причину. Сам кандидат уклав з нами договір та передплатив розміщення матеріалу з коштів виборчого фонду”, - сказав головред.

114 1107

114 11072

Liked the article?
Help us be even more cool!