ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині з 39 комунальних друкованих ЗМІ реформували п'ять

30.10.2018, 12:37

На Київщині з 39 комунальних друкованих ЗМІ реформували лише п'ять. Про це 30 жовтня сказав в.о. начальника управління інформації та зв’язків із громадськістю Київської обласної державної адміністрації Дмитро Горбачов на засіданні колегії Держкомтелерадіо, повідомляє Укрінформ.

“У Київській області зареєстрували 39 комунальних друкованих видань. З них реформовано п'ять видань”, - сказав Горбачов.

За його словами, одне видання нині перебуває в процесі припинення своєї роботи, а щодо чотирьох редакцій взагалі не ухвалене рішення про реформування - “Київська правда”, “Вишгород”, “Новини  Полісся” та “Рідне місто”.

Заплановано розгляд питань щодо виходу зі складу засновників трьох видань - “Час Київщини”, “Життя і слово”, “Новий день”. Решта  редакцій перебувають на різних етапах реформування.

Раніше Держкомтелерадіо нагадало, що державні і комунальні друковані ЗМІ, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, автоматично втратять право на друк, тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ стануть недійсними.

Як повідомляв ІМІ, 2 жовтня 2018 року Верховна Рада не змогла ухвалити жодного з двох законопроектів “Про внесення змін до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”. У результаті голосування обидва законопроекти №8441 та № 8441-1 відхилені.

Законопроект №8441 внесли до Верховної Ради члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики. Його автори – експерти Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), Української асоціації медіабізнесу, “Платформи прав людини”, Держкомтелерадіо та Комітету свободи слова та інформаційної політики. Законопроект мав на меті вирішити системні проблеми, з якими стикаються друковані ЗМІ під час реформування.

Альтернативний законопроект №8441-1 зареєстрував народний депутат-мажоритарник Андрій Денисенко (позафракційний, Дніпропетровська область). Документ розробила “Національна асоціація українських медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!