ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Кіровоградщині засудили громадянина рф, який у соцмережах виправдовував війну

14.07.2022, 13:50
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Вільшанський районний суд Кіровоградської області визнав громадянина російської федерації, який проживає в Україні, винним у виправдовуванні збройної агресії рф проти України.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок від 28 червня. 

За матеріалами справи, громадянин рф зі свого акаунту в однокласниках систематично поширював матеріали, у яких визнається правомірною збройна агресія росії проти України.

27 жовтня 2021 року обвинувачений поширив фото з текстом: “Крым успел вернутся в РФ за шесть месяцев до начала реализации секретных договоренностей Украины и США о размещении в Крыму на постоянной основе трех военных баз США – военно-морской, авиационной и сухопутной. Отсюда и бешенная реакция США и НАТО и санкции. Крым не стал американским”. 

25 лютого 2022 року обвинувачений поширив іншу світлину з текстом: “Я поддерживаю решение президента! Я за борьбу с нацизмом на Украине! #save Donbass”, а 4 березня розмістив фото військового в формі зс рф та літерою Z в кольорах т.зв. “георгіївської стрічки” й російського прапора з підписом “1945–2022” та текстом: “Русский солдат снова освобождает Европу от фашизма”.

15 березня в соцмережі він опублікував зображення і текст, який починається зі слів: “Россия добилась, чтобы террористы Украины выпустили индийских студентов из Мариуполя…” – і закінчується словами: “…из лап украинских нацистов”.

Згідно з висновком спеціаліста, в таких дописах міститься виправдовування тимчасової окупації частини території України й глорифікація учасників збройної агресії рф проти України. 

20 травня між прокурором та підозрюваним була укладена угода про визнання винуватості. Чоловік пообіцяв сприяти розслідуванню та припиненню інших відомих йому подібних злочинів.

Суд призначив узгоджене покарання – чотири роки позбавлення волі умовно зі звільненням з іспитовим строком один рік.

Як повідомляв ІМІ, уродженку росії, яка проживала в Івано-Франківську, суд засудив до п'яти років позбавлення волі, визнавши винною в пропаганді та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!