ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Карачуні змонтували понад 80 метрів нової телевежі

13.09.2016, 15:50

На горі Карачун поблизу міст Краматорськ і Слов’янськ Донецької області змонтовано вже 13 секцій нової телевежі із запланованих 24. Висота змонтованої конструкції становить 83,5 метра із запланованих 186. Проводиться встановлення першого ярусу постійних відтяжок. Такі дані станом на 9 вересня подає прес-служба Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (Концерн РРТ), повідомляє “Детектор медіа”.

Крім будівельних робіт на радіотелевізійний передавальній станції (РТПС) здійснюється підготовка до монтажу обладнання. На станцію вже завезені нові антенні пристрої для телерадіомовлення, очікується поставка радіочастотних фідерів, повідомляє прес-служба. На замовлення Концерну РРТ монтажем телевежі опікуються підрядна організація “Буд капітал-сервіс” і проектувальна організація ТОВ “Стальмонтаж”.

У Концерні РРТ запевняють, що роботи з відбудови радіотелевізійної щогли на горі Карачун виконуються у відповідності із затвердженим порядком проведення робіт та в терміни, що визначені календарним планом-графіком, складеним за розрахунками проектних організацій. “Побудова нової щогли здійснюється у чіткій відповідності до приписів українського законодавства, державних стандартів, нормативних документів та правил. Хід виконання будівельних робіт знаходиться на постійному контролі керівництва Концерну РРТ та Держспецзв’язку”, - йдеться в повідомленні.

Концерн РРТ нагадує, що протягом 25 років Незалежності України жодного будівництва висотної споруди такої складності не проводилось. “У процесі проведення проектних, а потім і будівельних робіт, Концерн РРТ зіткнувся з проблемою нестачі відповідних фахівців в Україні. За таких умов практичні навички набуваються безпосередньо на будівництві опори. Виправлення помилок й внесення змін в проект обумовлюють додаткові матеріальні витрати й саме головне – втрати дорогоцінного часу”, - пояснили у концерні.

Заплановану дату введення нової вежі в експлуатацію в Концерні РРТ не повідомляють.

Як повідомляв ІМІ, телевежа на горі Карачун була однією з найбільших у Донецькій області, вона мала висоту близько 200 метрів, на ній були розташовані передавачі Концерну РРТ, а також приватних телекомпаній і радіостанцій. Мовлення з телевежі покривало Краматорськ і Слов'янськ, а також низку менших населених пунктів на півночі Донецької області. Мовлення було вимкнено ще з травня 2014 року, оскільки відтоді постійно точилися бої за гору Карачун між проросійськими бойовиками та українськими військами.

У квітні 2015 року на горі Карачун розпочалися роботи з відновлення українського телеефіру.

Фото - сайт Концерну РРТ

Liked the article?
Help us be even more cool!