ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На камеру вихваляв окупаційний режим: у Лимані СБУ затримала "головного інженера росенерго"

27.06.2023, 15:20
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники СБУ затримали в Лимані "головного інженера Росенерго", який від'єднав мирне населення від електрики й подав енергію окупантам, повідомила пресслужба відомства.

До окупації міста затриманий був майстром електричних мереж у Лимані. Під час захоплення міста він підтримав російських військових і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Його призначили "головним інженером" у створеній окупантами "регіональній енергопостачальній компанії РФ". Він знеструмив будинки цивільних і переспрямував доступну енергію на потреби окупантів.

Зокрема, подав струм до окупаційної адміністрації Лиману, а також до створених росіянами місцевих "відділів міліції ДНР" та "військової комендатури РФ".

Колаборант забезпечив безперебійне енергопостачання будівель, де розквартирувалися регулярні російські війська, а домівки місцевих жителів залишалися без електроенергії

"Також фігурант записував для прокремлівських телеграм-каналів власні відеокоментарі, де він вихваляв окупаційний режим країни-агресора", – підкреслили в українській спецслужбі.

Після звільнення Лиману зловмисник намагався переховуватися, але співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали. Наразі чоловікові повідомлено про підозру за статтею "колабораційна діяльність". Суд відправив його під варту.

Liked the article?
Help us be even more cool!