ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На журналістів ТСН скоєно ще два напади під Лаврою

21.04.2016, 11:25

20 квітня у Києві під час зйомок, що велися під стінами Києво-Печерської Лаври, скоєно одразу два напади на знімальні групи ТСН, повідомляє tsn.ua.

Журналісти знімали, як вже другий день до резиденції намісника Лаври Павла приїжджали гості, аби привітати владику з ювілеєм, святкування якого триває з 19 квітня.

Першій знімальній групі, яка вдень 20 квітня працювала над сюжетом на території Лаври, охоронець одного з VIP-гостей владики намагався вибити камеру з рук оператора.

“Побачивши журналістку і оператора, які вели законну зйомку у громадському місці, охоронець почав вдаряти по камері, намагаючись вибити її з рук оператора. Згодом до нього приєдналась ціла група чоловіків, які, не представляючись, погрожували знімальній групі, та перешкоджали її роботі”, - повідомляє ТСН.

Вдруге напад на іншу знімальну групу здійснили помічники Павла, які, під'їхавши на автомобілі класу “люкс”, вдарили оператора дверима, та з нецензурною лайкою кинулись до нього, аби вдарити по камері.

В результаті нападу чоловікам вдалося пошкодити об'єктив техніки і зірвати мікрофон, після чого нападники сховалися у корпусі, де знаходиться резиденція владики Павла. Після того, як журналіст та оператор викликали поліцію, до поліцейських вийшов інший чоловік, який заперечував напад, та умисно давав неправдиві показання представникам правоохоронних органів.  

“Ми обурені нахабною та абсолютно неприйнятною поведінкою по відношенню до журналістів ТСН, яку ми спостерігаємо вже другий день поспіль на території Лаври. Ситуація, коли журналістам або пересічним громадянам наносять тілесні ушкодження, погрожують і ламають техніку не просто недопустима, а й ставить під питання моральні принципи подібних "священнослужителів". Прикриваючись духовними цінностями та церквою, ці люди дозволяють собі не лише словесні образи, а й  застосовують фізичну силу. Більше того, прикро, що таке відбувається під час Великого посту”, - прокоментував директор департаменту новин Сергій Попов.

Як повідомляв ІМІ, телеканал “1+1” заявив про напад невідомих на знімальну групу ТСН 19 квітня у Києві біля Києво-Печерської Лаври. Невідомі погрожували журналістам ТСН та пошкодили авто під час зйомок сюжету про святкування Дня народження намісника Лаври Павла.

Фото - скриншот з відео

Liked the article?
Help us be even more cool!