ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проти журналіста-розслідувача розіслали анонімку, обізвавши сепаратистом

01.02.2016, 12:18

На журналіста інтернет-видання “Четверта влада” та проекту розслідувань Громадського телебачення “Слідство Інфо” Володимира Торбіча після викривальних публікацій розіслали анонімку, обізвавши сепаратистом. Видання з’ясувало, що зробив це син фігуранта журналістського розслідування Сергій Постоловський, повідомляє “Четверта влада”.

Як пише видання, 28 січня на порталі було оприлюднено дві публікації. Одна стосувалась тиску ректора РДГУ Руслана Постоловського на викладачів: Без роботи і без зарплати: чому викладачі РДГУ йдуть у відпустку за власний рахунок. Інша – розслідування рівненських журналістів проекту Слідство Інфо про п’ять скандалів представників Радикальної партії Ляшка на Рівненщині.

Після публікації захищати ректора РДГУ, який відмовився відповідати на запитання журналістів, став його син Сергій Постоловський. Він написав свою думку у групі Рівненщина політична в соцмережі Фейсбук, яка переросла в дискусію. У соцмережі Сергій означив себе як політичного аналітика.

При цьому, зауважує видання, під час скандалу з радикальним головою Рівненської облради Сергій Постоловський називав себе його радником на громадських засадах.

Також Сергій Постоловський був у списках партії Ляшка на виборах у Верховну Раду. Під час виборів ректора РДГУ у 2015 році нардеп-радикал Андрій Лозовий вихваляв у соцмережах та на джинсовому ефірі місцевого телебачення ректора Руслана Постоловського і ганьбив усіх, хто критикує очільника корумпованого університету.

Не проминув університет Постоловського і лідер радикалів Олег Ляшко, який приїздив у Рівне для підтримки свого голови обласної ради:

Зранку 29 січня, після викривальних публікацій, на електронні пошти рівненських ЗМІ з невідомої електронки надійшла анонімка.

http://4vlada.com/images/image/scan/%D0%9B%D0%B8%D1%81%D1%82%20%D0%9F%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE.jpg

“Автор анонімки назвав журналіста Володимира Торбіча сепаратистом і приписав йому участь в якихось релігійних організаціях, які підтримували окупантів під час захоплення Криму. При цьому анонімка написана таким чином, щоб всі подумали на авторство УНСО та Сергія Пандрака”, - пише видання.

Закінчувалася анонімка реченням: “Громадськість Рівненщини вимагає припинити відверту антиукраїнську діяльність Володимира Торбіча, спрямовану на розхитування соціально-політичної ситуації в регіоні”.

Сергій Пандрак у телефонній розмові заявив, що не причетний до цієї анонімки.

Як пише видання, в анонімці один із абзаців наклепу повністю списаний із тексту, який під час виборів ректора РДГУ був оприлюднений з посиланням на сестру ректора Руслана Постоловського викладачку РДГУ Людмилу Шугаєву.

Після цього редакція перевірила властивості розісланого вордівського документу і побачили, хто його автор – [email protected].

А далі вдалося з’сувати, що електронна пошта прив’язана до акаунтів у соцмережі “Google +” та Фейсбука Сергія Постоловського. Пошта також включена в розсилку прес-служби Рівнеради, як пошта Сергія Постоловського. Ця електронка також зазначена як пошта Сергія Постоловського на Форумі видавців у Львові.

Медіа-юрист Олександр Бурмагін зазначив, що у даному випадку є всі ознаки цивільно-правового делікту з порушенням особистих немайнових прав щодо недоторканності честі, гідності та ділової репутації.

“Проте, цей спосіб захисту прав також вимагає доведення і встановлення в ході розгляду справи в суді особи поширювача. Якщо в ході зазначених вище дій особу встановити буде неможливо, то законодавство передбачає лише один спосіб захисту. А саме, “в разі, якщо особа, яка поширила таку інформацію, невідома (наприклад, при направленні анонімних або псевдонімних листів чи звернень, смерті фізичної особи чи ліквідації юридичної особи, поширення інформації в мережі Інтернет особою, яку неможливо ідентифікувати, тощо) суд вправі за заявою заінтересованої особи встановити факт неправдивості цієї інформації та спростувати її в порядку окремого провадження. Така заява розглядається за правилами, визначеними розділом IV ЦПК (п.13 Постанови Пленуму ВСУ №1 від 27.02.2015 р.)”, - розповів юрист.

Коли зателефонували Сергію Постоловському, той слухавки не взяв, відписавши, що і не візьме.

На запитання, з якою метою він розіслав анонімку з наклепом на журналіста та чому зробив це з посиланням на УНСО, відповів, що він не розсилав анонімки.

Liked the article?
Help us be even more cool!