ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині райрада відмовляє газеті у реформуванні

02.02.2017, 11:25

Депутати Хмельницької районної ради (Хмельницька область) відхилили звернення місцевої газети “Прибузька зоря” про реформування у другому етапі через “відсутність бізнес-плану та чітких дій щодо подальшої долі газети”. Такі пояснення надав НСЖУ голова райради Юрій Мельник.

У свою чергу, повідомляє НСЖУ, трудовий колектив газети порушив клопотання щодо включення до всеукраїнського антирейтингу Національної спілки журналістів України “Вороги реформування преси” голови Хмельницької райради Юрія Мельника, голови профільної постійної комісії районної ради, яка забезпечує зв’язки зі ЗМІ Петра Хохуна, заступника голови районної ради Максима Ізбінського (голосував проти підтримки пропозиції трудового колективу про спосіб реформування та реформування у другому етапі відповідно до пропозиції трудового колективу редакції, закріпленої у протоколі загальних зборів від 24 березня 2016 року).

“Ці особи перешкоджають реформуванню комунального видання, створенню економічно і політично незалежного друкованого засобу масової інформації у Хмельницькому районі Хмельницької області”, – йдеться у заяві редакції.

“Попри те, що Закон про реформування вже в дії, пропозицію про роздержавлення нашої газети голова районної ради Володимир Мельник відхилив, спираючись на рішення депутатів районної ради, – розповів екс-головний редактор “Прибузької зорі” Михайло Цимбалюк.

За його словами, райраді не вигідно мати “гострослівного і неупередженого керівника редакції, який робитиме цікаву для читачів газету, що критикуватиме представників влади”. До того ж, розповів Цимбалюк, він, перебуваючи на посаді головного редактора, не погоджував газету перед її випуском, через що і потрапив у “немилість” керівництва. Також, за його словами, через постійне цькування та перешкоджання роботі, він вимушений був написати заяву на звільнення.

Голова райради Юрій Мельник так пояснив ситуацію в редакції: “Контракт з паном Цимбалюком розірвано на підставі його заяви. Заяву на вихід редакції газети із співзасновників депутати районної ради відхилили за причини відсутності бізнес-плану та чітких дій щодо подальшої долі газети. На думку депутатів, газета без державного фінансування не втримається і збанкрутує. А втратити єдину районну газету ми не можемо. Наразі оголошено конкурс на посаду головного редактора, за відсутності якого не може бути мови про перетворення газети у відповідний суб'єкт господарювання”.

Liked the article?
Help us be even more cool!