ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Херсонщині викрили двох антиукраїнських інтернет-агітаторів

16.12.2019, 11:47
Фото – prismati.cl
Фото – prismati.cl

У Херсонській області співробітники Служби безпеки України викрили двох інтернет-агітаторів, які через заборонену російську соцмережу поширювали заклики до зміни конституційного ладу та територіальної цілісності України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, мешканці Херсона та області з початку збройної агресії проти України адміністрували антиукраїнську групу російської соцмережі. 

“Під фейковими іменами зловмисники розміщували матеріали з ресурсів країни-агресора та публікації із сепаратистських сайтів терористичних організацій "Л/ДНР". Зокрема, у поширених матеріалах вони виправдовували діяльність проросійських терористів, агресивну політику Росії, у тому числі анексію частини території України та підтримку бандформувань на сході країни”, – зазначає СБУ. 

Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці виявили мобільні гаджети та комп’ютерну техніку. 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") ККУ, вирішується питання щодо оголошення зловмисникам повідомлення про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Триває слідство. 

Liked the article?
Help us be even more cool!