ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Херсонщині росіяни змінили керівника окупаційної спілки журналістів

Окупанти змінили керівника “регіонального відділення Спілки журналістів Росії” в Херсонській області. Ним став Євген Бриков, повідомила окупаційна адміністрація Херсонської області в телеграм-каналі. 

До Брикова представництвом окупаційної спілки керував росіянин Олександр Малькевич.

Євген Бриков ліворуч. Фото – телеграм-канал @alexandr_malkevich

Він також прокоментував заміну в себе в телеграм-каналі, зазначивши, що його місією “було створити, відбудувати, запустити” організацію.

“Регіональне відділення Спілки журналістів Росії” в Херсонській області відкрилось у 2023 році. За даними видання “Мост”, першими членами стали херсонці, які пішли працювати на росіян: Ольга Тетеря, Ігор Качур, Серафім Іванов, Євген Білий і Олег Грушко.

В окупаційній адміністрації повідомили, що зараз херсонське відділення спілки налічує понад 40 членів.

Євген Бриков – колишній херсонський журналіст. Влітку 2022 року він пішов працювати на росіян. В Херсоні очолив управління інформації окупаційної військово-цивільної адміністрації Херсонської області.

У листопаді 2022 року Бриков виїхав з Херсона разом з росіянами. У 2023 році став в.о. міністра інформації в окупаційному уряді Херсонської області. В лютому 2023 року Брикову повідомили про підозру в державній зраді. 

Наприкінці 2023 року він знов став начальником управління інформаційної політики окупаційної адміністрації Херсонської області.

Наразі Херсонський міський суд слухає справу про державну зраду, де Бриков є обвинуваченим. 

Liked the article?
Help us be even more cool!