ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Херсонщині російські пропагандисти знімають фейки про підтримку українцями окупантів – Маляр

24.02.2023, 11:54
Фото – medium.com
Фото – medium.com

На тимчасово окуповану територію Херсонської області прибули групи професійних російських пропагандистів, які знімали фейкові відеоролики, спрямовані на дискредитацію Сил оборони України та виправдання дій окупантів. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у своєму телеграм-каналі

За її словами, пропагандисти прибули під виглядом журналістів центральних російських телеканалів до районів поблизу лінії зіткнення. Здебільшого знімання проводились у населених пунктах Каховського та Голопристанського районів Херсонської області, на об’єктах цивільної інфраструктури, у медичних та навчальних закладах, які безпосередньо перед приїздом пропагандистів “навмисно обстрілювали самі ж російські окупанти”.

“При цьому в скоєнні злочинів звинувачувалися Сили оборони України, що підтверджувалося нібито “документальними кадрами”. Крім того, окремою темою російських фейкових відеороликів було намагання показати начебто масову підтримку місцевими школярами символів російської державності та дій окупантів. Зокрема, пропагандисти фільмували колективне співання школярами гімну РФ та виготовлення дитячих листівок-подарунків російським військовослужбовцям, у яких висловлювалася подяка за звільнення та возз’єднання з Росією”, – зазначила Маляр.

У такий спосіб, додала вона, кремлівські пропагандисти намагалися створити відповідне інформаційне тло напередодні щорічного послання Путіна федеральним зборам.

Нагадаємо, 21 лютого, під час промови російського диктатора Володимира Путіна, окупанти обстріляли Херсон і Очаків (Миколаївська область). Унаслідок обстрілу п'ятеро осіб загинули, 16 отримали поранення.

Liked the article?
Help us be even more cool!