ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Херсонщині замість реформування закривають газету "Рідна Пристань" (оновлено)

01.06.2016, 09:23

Колегія Держкомтелерадіо стурбована закриттям комунальної газети “Рідна Пристань” (м. Гола Пристань, Херсонська область), яка повинна була взяти участь у реформуванні державних і комунальних друкованих ЗМІ. Про це йшлося 31 травня на засіданні колегії, повідомляється на сайті комітету.

Членів колегії стурбував той факт, що редакція газети, засновником якої є Голопристанська міська рада, не буде брати участь у реформуванні, оскільки з 1 січня 2018 року припиняє свою діяльність.

“Ми не можемо втрачати на етапі реформування друковані ЗМІ. Слід вивчити на місці цю ситуацію, і якщо потрібно, надати допомогу редакції”, - зауважив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Загалом на Херсонщині зареєстровано та перереєстровано 716 періодичних друкованих ЗМІ, з яких 29 - видання комунальної форми власності. Всього в області постійно функціонують 20 районних та міських комунальних газет, загальний наклад яких складає близько 63 тис. примірників. Виявили бажання взяти участь у першому етапі реформування 8 редакцій, у другому етапі - 11.

Як повідомив Мосту міський голова Голої Пристані Олександр Бабич, він вперше чує інформацію про закриття газети.

“Ніхто газету не закривав. Вона працює. У п'ятницю буде новий випуск. Рішення ніяке про закриття не приймалося. Можливо, ЗМІ поширюють інформацію про закриття через нещодавні події, пограбування офісу. Це проблема, пропала вся інформація, яку ми збирали багато років. Але це не гальмує випуск газети. Будемо відновлювати інформацію, вже почали роботу. Все відновити не вдасться, але хоча б частину”, - сказав він.

Також про закритття газети від видання дізналася редактор газети “Рідна Пристань” Наталя Ярова. “Не знаю, звідки у вас така інформація. До кінця року газета виходить. Мені невідомо про плани міськради її закривати”, - повідомила вона.

Крім того редактор не впевнена, що газета піде на роздержавлення, оскільки газета не має редакції. Її редагують фахівці мерії, які засновувати власну редакцію не збираються.

Як повідомляв ІМІ, у місті Гола Пристань Херсонської області минулими вихідними невідомі пограбували редакцію міської газети “Рідна Пристань”.

Liked the article?
Help us be even more cool!