ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині першою роздержавленою комунальною газетою стало “Нове життя”

14.04.2017, 10:33

Першим виданням у Харківській області, яке вивело з числа засновників районну державну адміністрацію та районну раду, стала газета “Нове життя” Близнюківського району. Про це повідомляє видання “Слобідський край”.

“Є... Перший на Харківщині друкований ЗМІ реформовано. І це ми... “Нове життя” в нове життя... і хай воно буде успішним”, - написала на своїй сторінці у Фейсбуці головний редактор видання “Нове життя” Ірина Воронкіна.

Газета “Слобідський край” набуде незалежності 1 квітня 2018 року.

Як повідомляв ІМІ, з 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України №917-VIII “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”.

Протягом наступних трьох років в Україні триватиме роздержавлення преси: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання. Реформування друкованих ЗМІ та редакцій здійснюється у два етапи: перший - протягом одного року з дня набрання чинності Закону та другий - протягом наступних двох років.

Реформа, яка є одним із зобов’язань України перед Радою Європи, зачепить близько 550 видань.

Фото - Фейсбук Ірини Воронкіної

Liked the article?
Help us be even more cool!