ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На головного редактора газети "Експрес" подали в суд

28.05.2012, 06:41

Товариство з обмеженою відповідальністю «Корпорація КРТ» подала в суд на головного редактора газети «Експрес» Ігоря Починка про захист ділової репутації. Про це повідомила на прес-конференції віце-президент «Корпорації КРТ» Світлана Козинець, передає ZІК.

Серед позовних вимог: «Визнати недостовірною та такою, що не відповідає дійсності і принижує ділову репутацію, інформацію, поширену в номері газети «Експрес» від 17.05.2012-24.05.2012 року№52 (6348) на першій та шостій сторінках в статті під заголовком «Як «відмити» мільярд» за авторством І. Починка. Зобов’язати Ігоря Починка спростувати поширену інформацію у спосіб, в який вона була поширена, або будь-який спосіб, наближений (адекватний) до способу поширення. Та зобов’язати ТОВ «Фонд «Свобода слова» спростувати поширену інформацію у спосіб, в який така була поширена, або будь-який спосіб, наближений (адекватний) до способу поширення».

Як зазначила Козинець, газета «Експрес» надрукувала у своїх випусках інформацію, яка абсолютно не відповідає дійсності: «Стиль публікації є упередженим, статті містять емоційні, абсолютно необґрунтовані висновки, керівників підприємства огульно закидають ярликами злочинців. Якщо це розслідування, яке проводить автор статті, є дійсно таким резонансним і суспільно важливим, то варто було б, напевно, для об’єктивного висвітлення ситуації надати коментар іншої сторони. Натомість ми дізнаємося, що є «найбільшими корупціонерами» зі шпальт газети. Як мінімум, це не професійно».

Вона наголошує, що сама стаття і факти, які виклав у своїй статі Починок, опирається на акт перевірки підприємства від 11 травня 2011 року. «Якщо автор статті проводив ретельне дослідження цього питання, то чомусь забув розповісти про те, що цей акт не є остаточним. Після цього ми його оскаржували і з ініціативи слідчого була призначена нова перевірка, результатом якої став акт від 31 серпня 2011 року, в якому з «Корпорації КРТ» зняті звинувачення в проведенні безтоварних операцій тим підприємствам, про які йде мова в публікаціях «Експресу», - зазначила Козинець.

Адвокат, керуючий партнер юридичної компанії «Кватро-Консалтинг» Сергій Матвіїв також наголошує, що інформація в статті не відповідає дійсності. «У нас виникло запитання, звідки взялася ця інформація? І ми з’ясували, що слово в слово сенсаційні покази людей були передруковані з Акту перевірки від 11.05.2011 р. Слідство з’ясувало, що ці висновки щодо КРТ про безтоварність операції не відповідають дійсності. І було призначено повторну позапланову перевірку, в результаті якої в серпні 2011 року було складено Акт, де ці висновки були спростовані і з’ясовано, що вони не відповідають дійсності. Товарність операцій була підтверджена», – сказав він.

«Ми подали судовий позов проти газети «Експрес», і я, запобігаючи намаганням редактора І.Починка все переводити в політичну площину, заявляю: цей судовий позов не є тиском на І.Починка, не є тиском на журналістів видання. Ми скористалися своїм законним правом захистити ділову репутацію підприємства в судовому порядку. Ми не вимагаємо закриття газети, не вимагаємо якихось матеріальних компенсацій, хочемо лише, щоб це видання припинило друкувати інформацію про наше підприємство, яка взагалі не відповідає дійсності», – зауважила С.Козинець.

У зв’язку з тим, що після подання позову, вийшов наступний номер газети «Експрес» з продовженням розслідування, адвокат каже, що зараз вони вивчають можливість збільшення позовних вимог, або ж подання окремого позову.

Liked the article?
Help us be even more cool!